En opeens is het alweer mei. Al doet het weer zijn best om het te verbergen en zijn de terrassen pas een week mondjesmaat open, toch is het lente. 

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Hele dagen achter het scherm, met als voornaamste afwisseling de werk- of woonkamer als werkplek. Een scherm waarop steeds weer andere gezichten staan om tegen te praten. Collega bestuurders en toezichthouders, consultants en ondersteuners, opdrachtgevers en hun stakeholders, ondernemers: een bont gezelschap.

En al even bonte werkzaamheden: transitie van pensioenuitvoerder, governance advies voor Jeugdzorg Nederland, het ontwikkelen van een nieuwe opleiding (waarover meer in een volgende blog) en als piece de résistance het vormgeven van een systeem voor uitgebreide producenten-verantwoordelijkheid in de kleding- en textielsector.

De laatste weken stonden meer in het teken van verantwoorden. Via voortgangs-, financiële en risicorapportages en via jaarverslagen. Misschien niet het meest sexy werk, maar een essentieel onderdeel van good governance. Want verantwoordelijkheid dragen zonder daarover verantwoording af te leggen, dat zou niet verantwoord zijn.